vineri, 31 ianuarie 2014

Kiwi alimentul minune !!


De regula, punem kiwi in salatele de fructe si rareori il mancam si separat. Insa, proprietatile exceptionale pe care le are ar trebui sa ne determine sa mancam kiwi zilnic, caci este, intr-adevar, un fruct-minune.

Kiwi abunda in vitamina C si are puternice proprietati antioxidante, care contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si inlesnesc protectia si repararea celulelor. Este bogat in fibre si in potasiu, motiv pentru care este de mare ajutor pentru a pastra sanatatea inimii si a aparatului respirator. De altfel, cercetatorii au descoperit ca kiwi poate ajuta la tratarea copiilor cu probleme respiratorii, cum este astmul sau bronsita asmatiforma. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care kiwi isi merita locul in randul fructelor-minune!

Dar kiwi mai contribuie la un aspect esential al vietii omului: la somn. Suferi de tulburari de somn? Adormi greu? Sau poate te trezesti fara motiv in timpul noptii si ti-e greu sa adormi la lor? Daca mananci doua fructe kiwi cu o ora inainte sa te culci calitatea somnului tau va fi imbunatatita. Cum? Nu te vei mai trezi noaptea, iar somnul iti va fi mai linistit, asadar mai odihnitor. Mai mult, consumat cu o ora inainte de culcare, adormi mai usor si nu te mai zvarcolesti in pat.

De unde vin toate aceste beneficii? Secretul fructului-minune kiwi consta in cantitatea mare de antioxidanti pe care o are, dar si in nivelul mare de serotonina. Iar toate studiile medicale si stiintifice au demonstrat ca exita o stransa legatura intre antioxidantii din mancare si calitatea somnului. Spre exemplu, in urma mai mult cercetari medicale, specialistii au descoperit ca cei care sufera de apnee in somn (intreruperea temporara a respiratiei) duc, aproape in toate cazurile, lipsa de antioxidanti. Alimentatia lor este deficitara in antioxidanti. Vitamina C, spre exemplu, este un antioxidant puternic si eficient in tratarea problemelor cardiovasculare si chiar este folosita in tratamentul apneei nocturne.

Vezi cum isi tuneaza chinezii masinile !!



Noul tip de tuning inventat din China implică folosirea unor simple benzi reflectorizante, care reușesc să le ofere un look avangardist inspirat din pelicula TRON, scrie odditycentral.com.

Benzile reflectorizante sunt aplicate atât pe caroserii, cât și pe jante.

Polițiștii nu se dau în vânt deloc după noua metodă de tuning, pe care au declarat-o a fi ilegal, din cauză că ar putea să le distragă atenția altor șoferi sau pietonilor.



Planul UE : Politia sa aiba control asupra masinilor !!!

       

        Uniunea Europeană are în plan introducerea unor sisteme care le vor permite poliţiştilor să oprească automat motorul maşinilor. Dispozitivele vor fi montate pe toate maşiile. Practic, toţi vom avea o telecomandă în maşină, dar care va fi operată de autorităţi.
        Potrivit “The Daily Telegraph”, mai mulţi ofiţeri de poliţie din Uniunea Europeană s-au întâlnit în secret pentru a pune la punct planul de a opri de la distanţă maşinile, ca parte a îmbunătăţirii sistemului de supraveghere şi control. “Proiectul poate fi transformat într-un standard pentru piaţa europeană”, se arată în documentul confidenţial. Până la finalul acestui deceniu, Uniunea Europeană ar avea în plan introducerea unor dispozitive în maşini, care să poată fi accesate de poliţişti ce vor sta în faţa calculatoarelor şi vor monitoriza traficul. Tehnologia ar urma să fie dezvoltată de-a lungul unui plan de şase ani, pentru a putea elimina urmăririle “ca-n filme”, când un suspect fuge de poliţişti cu viteză mare. Propunerea face parte din obiectivele cheie ale Reţelei Europene pentru Securitate (Enlets).

         Documentele au fost publicate de către Statewatch, o organizaţia non-guvernamentală care urmăreşte cu atenţie respectarea drepturilor omului, libertăţilor civile şi supravegherea din partea statului. “Trebuie să avem dovezi că dispozitivele răspund unei nevoi reale şi să vedem cum vor putea fi implementate”, a declarat Tony Bunyan, directorul Statewatch. În 2012, scrie cotidianul britanic, Enlets a primit 484.000 de lire sterline din partea Comisiei Europene pentru misiunea de a susţine poliţia din statele membre şi pentru reducerea infracţionalităţii. Alte tehnologii includ recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare, cu ajutorul camerelor video şi distribuirea de informaţii clasificate între agenţiile din fiecare stat.

joi, 30 ianuarie 2014

Ce se intampla daca torni bere intr-o tigaie incinsa :Fenomenul Leidenfrost (VIDEO)

 
         Surprinzător, lichidul nu se evapora, aşa cum e de aşteptat, ci se comprima, căpătând un aspect asemănător mercurului. Această "transformare" se datorează efectului Leidenfrost, potrivit căruia atunci când un lichid intră în contact cu o suprafaţă a cărei temperatură este mai mare decât punctul de fierbere al acestuia, între lichid şi suprafaţa respectivă se formează vapori care funcţionează ca un izolator, blocând fierberea restului de lichid

Viitorul jocurilor sta pe nas.Google dezvolta jocuri pe noile produse Google Glass!!



        Google a lansat o serie de jocuri pentru ochelarii inteligenţi Glass. Acestea le permit utilizatorilor să-şi folosească capul pe post de rachetă într-un joc de tenis sau ca să taie diverse forme în aer cu mâinile
       Compania a postat un clip video pe Youtube pentru a demonstra noile jocuri pentru ochelarii Google Glass. Filmuleţul mai are rolul şi de a-i încuraja pe dezvoltatori să creeze mai multe jocuri. Jocurile profită de senzorii de mişcare şi video, dar şi de software-ul de recunoaştere vocală. Astfel, utilizatorii pot trage cu arm rostind anumite comenzi, pot tăia cu ajutorul mâinilor şi pot înclina capul pentru a menţine echilibrul personajelor din joc. „Fiecare joc este simplu din punct de vedere vizual şi este uşor de jucat. Am creat jocurile în aşa fel încât utilizatorul să poată intra în ele imediat când au puţin timp liber la dispoziţie şi să poată ieşi din ele la fel de repede când trebuie să revină la realitate“, scriu cei de la Google, pe blogul oficial. Deocamdată, numai norocoşii care au fost acceptaţi în programul Glass Explorer se pot bucura de mini-joculeţele create de Google. Urmăriţi o demonstraţie în clipul de mai jos.

„Boala cafelei” - o problemă care afectează tot mai mulţi oameni, dar care este foarte puţin cunoscută


Aţi auzit vreodată pe cineva spunând „sunt un zombie fără cafeaua de dimineaţă”? Mulţi oameni glumesc pe tema stimulării zilnice pe care le-o oferă cafeaua.
Totuşi, un nou studiu realizat de Laura Juliano, profesor de psihologie la Universitatea American, sugerează că mulţi oameni sunt atât de dependenţi de cofeină încât suferă simptome ale sevrajului şi nu pot reduce consumul de cofeină chiar dacă au situaţii care pot fi afectate de cofeină, precum o sarcină, o tulburare a inimii sau o sângerare.
Aceste simptome combinate formează o afecţiune cunoscută sub numele de „tulburarea utilizării de cofeină” (Caffeine Use Disorder în limba engleză). Conform studiului realizate de Juliano, deşi cofeina este cel mai folosit drog de pe Terra, fiind prezent în cafea, ceai, sucuri, analgezice, ciocolată şi în băuturi şi alimente „energizante”, specialiştii din domeniul medicinei nu au reacţionat prompt pentru a caracteriza consumul problematic de cofeină şi pentru a recunoaşte că anumite cazuri necesită tratament.
„Efectele negative ale cofeinei nu sunt recunoscute, deoarece este un drog acceptabil din punct de vedere social şi consumat pe scară largă, ce a fost integrat în obiceiurile şi în rutinele noastre”, afirmă Juliano. „Deşi mulţi oameni pot consuma cofeina fără a fi afectaţi, în anumite cazuri poate produce efecte negative, dependenţă fizică, afectează funcţionarea de zi cu zi şi poate fi greu de renunţat la consumul său, toate acestea fiind semne ale unei utilizări problematice”, explică Juliano.
În primăvara anului trecut, American Psychiatric Association a recunoscut în mod oficial „tulburarea utilizării de cofeină” drept o problemă de sănătate ce necesită mai multă cercetare, incluzând-o în DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Health Disorders), manualul standard în care sunt clasificate tulburările mentale.
„Există această înţelegere greşită atât în rândul cadrelor medicale, cât şi în rândul oamenilor de rând, ce îi face pe oameni să creadă că nu este greu de renunţat la cofeină. Totuşi, studiile realizate la nivelul populaţiei sugerează că mai bine de 50% dintre consumatorii obişnuiţi de cofeină relatează că au întâmpinat dificultăţi în a se lăsa sau a reduce consumul de cofeină”, a explicat Juliano.
Pe baza cercetărilor efectuate până acum, Juliano sfătuieşte ca adulţii sănătoşi să limiteze consumul de cofeină la maximum 400 de miligrame pe zi, echivalentul a 2-3 ceşti de 200 de militri de cafea. Femeile însărcinate ar trebui să consume mai puţin de 200 de miligrame pe zi, iar oamenii care sufereră adeseori de anxietate sau insomnie, cât şi cei cu probleme de inimă, hipertensiune sau incontinenţă urinară, ar trebui să limiteze consumul de cafea.

Bei limonada in oras? Ce nu stiai despre lamaile din restarante


Un studiu realizat pentru Journal of Environmental Health, care a inclus 76 de lamai din 21 de restaurante, arata ca 70% dintre acestea prezinta un numar periculos de bacterii. Mostrele au fost colectate imediat dupa ce bauturile, apa ori sucuri, au fost aduse la masa, inainte ca persoanele care au comandat sa poata bea sau atinge paharele.

Philip Tierno, profesor de microbiologie si patologie la Centrul Medical NYU Langone, a realizat zeci de astfel de studii, între care unul, comandat de televiziunea ABC, a demonstrat ca jumatate dintre lamai erau contaminate cu materii fecale. "Angajatii nu folosesc manusi si nu spala fructele, in cel mai bun caz le clatesc", spune Tierno. "Majoritatea sunt contaminate din cauza faptului ca cei care le taie, fie ca sunt barmani sau bucatari, fac si alte activitati, spre exemplu, iau banii clientilor sau spala pahare", adauga el. Toate specimenele colectate, de la diferite restaurante si institutii, prezentau bacterii specifice intestinelor, tractului respirator sau pielii. Unele dintre ele aveau urme de E. coli sau candida.

Desi originea bacteriilor nu a fost determinata de cercetatori, acestia speculeaza ca feliile de lamaie au fost contaminate fie de angajati, fie de carnea cruda, relateaza Huffington Post. "Chiar daca lamaile au unele proprietati antibacteriene, acest studiu doveste ca o multitudine de microorganisme pot sa supravietuiasca in coaja si pulpa lamailor", spun autorii raportului.




miercuri, 29 ianuarie 2014

Un roman inventiv a construit masina din LEGO !!


    Cadourile cu piese Lego sunt cu siguranţă pe listele de Crăciun ale multor copii. Piesele din plastic au fost folosite de-a lungul timpului pentru multe proiecte, de la automobile în mărime naturală, la statui şi chiar case. Tânărul român Raul Oaida a dorit să construiască însă un automobil funcţional, folosind aproape exclusiv piese şi agrenaje Lego.Cu ajutorul unui australian şi al mai multor sponsori, el a reuşit să asambleze vehiculul format din mai bine de 500.000 de piese. Forţa motrică nu este asigurată de un motor cu ardere internă. Două rezervoare de aer sub presiune alimentează patru motoare cu 256 de pistoane.

Raul Oaida si sponsorul principal din Australia,in masina din Lego
    Construită cu piese galbene şi negre, maşina nu se laudă cu o viteză maximă impresionantă. Din contră,ea ar putea atinge în teorie aproximativ 30 km/h. Din punct de vedere al caroseriei, jucăria poate fi considerată o decapotabilă sau un hot rod după standardele americane. Singurele elemente de construcţie ce nu poartă sigla Lego sunt roţile şi suspensia. Construită în România, maşina a fost trimisă cu vaporul într-o locaţie secretă din suburbiile oraşului Melbourne, Australia.Pentru Raul Oaida, maşina Lego este doar unul dintre proiectele de pe lista sa. Cea mai mare dorinţă a sa este construiască o navetă spaţială.

Motorul dormat din 256 de pistoane Lego,actionate cu aer sub presiune



Pizza congelată este mult mai nocivă din cauza amelioratorilor şi a conservanţilor artificiali existenţi în aluat pentru a menţine produsul într-o formă comestibilă cât mai mult timp, scrie ziarulring.ro.

Pizza are, oricum, din start, un conţinut mare de grăsimi. Prin adăugarea salamului pepperoni nu faci decât să pui un plus de grăsimi saturate şi un plus de sare pe masa ta, amândouă periculoase pentru inimă.

Pentru varianta mai sănătoasă alege pizza cu topping de legume şi pune alături o salată cu verdeţuri sau crudităţi care să te facă să renunţi la o felie în plus.

PIZZA CONGELATĂ interzisă de Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA

De altfel, Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) a propus interzicerea grăsimilor trans artificiale din alimentele procesate, de la margarină, până la pop-corn și pizza congelată, scrie unica.md.

Grăsimile trans sau grăsimi hidrogenate, se obțin din uleiuri vegerale printr-un proces de hidrogenare, prin care devin solide și capătă o rezistență mai mare în mediu. Ele sunt adăugate în mare parte din alimentele procesate industrial, tocmai pentru că le crește durata de valabilitate, dar și pentru un aspect mai proaspăt și un gust mai bun.

Studiile au demonstrat că uleiurile hidrogenate cresc colesterolul rău din sânge. FDA estimează că prin reducerea folosirii acestora în alimentație s-ar putea preveni anual 20.000 de atacuri de cord și 7.000 de decese datorate bolilor de inimă, în Statele Unite. "Deși consumul grăsimilor trans a scăzut în ultimii 20 de ani în SUA, rămâne în prezent o mare problemă pentru sănătatea publică", citează Reuters.

Propunerea FDA nu este primul efort public de a interzice aceste grăsimi. În orașul New York a fost interzisă folosirea lor în restaurante, iar multe lanțuri de fast-food, precum McDonald’s, au limitat folosirea lor. Și unele țări din Europa au început să facă pași în această direcție, Danemarca, Islanda și Elveția încercând să reglementeze comercializarea alimentelor care conțin grăsimi trans artificiale.

PIZZA CONGELATĂ, produs semipreparat care conţine foarte mulţi aditivi

Sunt două motive pentru care pizza congelată nu este recomandată: în primul rând, este un produs semipreparat şi, automat, conţine foarte mulţi aditivi, conservanţi şi alte chimicale, iar al doilea motiv este că pizza congelată conţine legume cu mare valoare nutritivă însă, odată supuse congelării, decongelării şi temperaturilor de coacere, acestea îşi vor pierde mare parte din proprietăţile benefice, scrie csid.ro.

Dacă vrei neapărat să consumi pizza, comandă una proaspăt preparată sau pune mâna şi fă-ţi o pizza ca la carte în propriul cămin.


marți, 28 ianuarie 2014

Ce sa mananci inainte de antrenamentul de la sala !!


Toata lumea stie ca atletii trebuie sa-si planuiasca mesele cu grija pentru a putea ajunge la performanta. Dar cum ramane cu noi ceilalti? Daca facem intre 30 si 60 de minute de exercitii in fiecare zi, mai trebuie sa avem grija si la ce mancam inainte sau dupa antrenament?



Raspunsul este nu. Daca ai o alimentatie sanatoasa si consumi destul de multe calorii astfel incat sa poti sa-ti sustii activitatea, poti sa mananci ce poftesti. Regula de baza este insa urmatoarea: gaseste ceea ce este cel mai bine pentru tine, si fa acel ceva.

Exista cateva avantaje daca stii cum lucreaza corpul tau si de ce are nevoie ca sa functioneze la nivelul optim. Pentru a avea greutatea normala pentru un corp sanatos trebuie sa te ghidezi dupa un singur lucru: trebuie sa mananci mai putine calorii decat consumi, dar nu mai putine decat are corpul tau nevoie pentru a ramane sanatos.

Cantitatea si continutul meselor sau gustarilor pe care le ai inainte sau dupa antrenamentul de la sala joaca un rol important pentru energia ta in timpul exercitiilor, pentru cat de bine corpul tau se resimte si reconstruieste dupa antrenament si pentru modul in care caloriile sunt folosite: ca energie sau inmagazinate ca grasimi.
Iata ce trebuie sa mananci sau sa bei pentru a avea rezultatele pe care le doresti:

Lichidele dinainte de antrenament:
Daca esti bine hidratat, exercitiile ti se vor parea mai usoare si vor avea un efect mai bun asupra corpului tau.Incearca sa bei cam un litru de apa cu 1 ora sau 2 inainte de sala.

Gustarile sau mesele de dinainte
Daca iti dai seama insa ca organismul tau functioneaza mai bine cu o gustare inainte de a incepe exercitiile, exista doua modalitati de a controla aceste nevoi:

1. Ia o gustare mica cu 30 de minute inainte de antrenament, intre 100 si 200 de calorii.Acesta masa trebuie sa includa carbohidrati usor de digerat si foarte putine grasimi, ca sa digerezi masa repede si astfel energia sa fie folosita in antrenament. Iata cateva idei:
  • Suc de fructe
  • Piure de fructe
  • Ananas, caise, banane, mango sau pepene verde
  • Bauturi pe care le beau sportivii
  • Covrigei
  • Batoane proteice( cauta-le pe acelea care contin intre 3 si 5 grame de proteine, cel putin 15 grame de carbohidrati si foarte putine grasimi)
2. Mananca o masa echilibrata cu 1 ora sau 2 inainte de a incepe exercitiile. Aceasta este cea mai buna varianta pentru cei mai multi dintre oameni. Cu cat masa este mai bogata in grasimi si proteine cu atat va trebui sa astepti mai mult inainte sa incepi exercitiile.Ideal ar fi sa mananci pe jumatate din caloriile pe care te astepti sa le consumi in timpul antrenamentului. Iata ce poti manca:
  • Fructe sau iaurt
  • Nuci
  • Fulgi de ovaz
  • Cereale cu lapte
  • Un mix de fructe uscate si nuci
  • Humus si legume crude
  • Oua fierte
  • Branza de vaci si fructe
  • O felie de paine cu unt de arahide sau un sandvis cu pui
  • Biscuiti din cereale cu unt de arahide sau branza
  • Lapte
  • Rosii sau sucul de la ele
  • Batoane proteice


Sursa: Food Story

Oamenii de stiinta au stabilit care este cel mai bun playlist pentru a da randament la sala: Uite ce trebuie sa asculti


Cercetatorii au stabilit care este cel mai bun playlist pentru a obtine cele mai bune rezultate atunci cand te antrenezi intens la sala:

Potrivit britanicilor de la Universitatea din Cambridge, in urma studiilor realizate au trans concluzia ca orice antrenament trebuie sa aiba 3 etape: o etapa de pregatire, o etapa de efort intens si o etapa de relaxare post efort.

Dupa acesta au stabilit care este intenistatea ritmului pentru fiecare dintre etapele de mai sus (BPM). Ulterior, pe baza BPM-ului au ales cele mai potrivite piese de ascultat in timpul antrenamentelor, luand in calcul in acelasi timp si mesajul, textul, si starea e care piesa respectiva trebuie sa ti-o transmita in fiecare moment al antrenamentului:

Iata care sunt piesele:

1. Roar - Katy Perry - 92 BPM (Mental preparation)   Roar
2. Talk Dirty - Jason Derulo ft 2 Chainz - 100 BPM (Stretching)   Talk Dirty
3. Skip To The Good Bit - Rizzle Kicks - 105 BPM (Stretching)   Skip To The Good Bit
4. Get Lucky - Daft Punk ft Pharrel Williams - 116 BPM (Aerobic/Warm up)  Get Lucky
5. Move - Little Mix - 120 BPM (Aerobic/Warm up)  Move
6. Need U 100% - Duke Dumont ft A*M*E - 124 BPM (Cardio training, low intensity)  Need U 100%
7. You Make Me - Avicii - 125 BPM (Cardio training, low intensity)   You Make Me
8. Feel My Rhythm - Viralites - 128 BPM (Cardio training, moderate intensity)  Feel My Rhythm
9. Timber - Pitbull ft Ke$ha - 130 BPM (Cardio training, moderate intensity)  Timber
10. Applause - Lady Gaga - 140 BPM (Cardio training, high intensity) Applause
11. Can't Hold Us - Macklemore & Ryan Lewis ft Ray Dalton - 147 BPM (Cardio training, very high intensity)  Can't Hold Us
12. Happy - Pharrell williams - 160 BPM (Cardio training, very high intensity)  Happy
13. The Monster - Eminem ft Rihanna - 110 BPM (Stength training)   The Monster
14. Love Me Again - John Newman - 126 BPM (Strength training)   Love Me Again
15. Get Down - Groove Armada ft Stush and Red Rat - 127 BPM (Strength training)  Get Down
16. #thatPOWER - will.i.am ft Justin Bieber - 128 BPM (Strength training)  thatPOWER
Sursa:deBarbati

Cum sa faci banii intr-un mod inedit?



Stiati ca microprocesoarele vechi contin aur?

Stiati ca folosind doar doua substante chimice si o protectie derigoare puteti sa extrageti aur?

Desigur, sa nu va asteptati ca intr-un procesor sa gasiti cine stie cata cantitate de aur, insa daca dispuneti de mai multe procesoare puteti foarte usor sa obtineti cateva grame.
Dupa cum prea bine stim pe langa aspectul superior, aurul este cel mai valoros metal din lume, el are proprietati superioare oricarui alt metal . Un gram de aur  24K costa 133 RON







HP a anunţat Slate6 VoiceTab şi Slate7 VoiceTab, un telefon-gigant şi o tabletă compactă


Preluarea producătorului Palm şi a platformei WebOS a fost un eşec pentru HP, compania retrăgându-se de pe scena telefoniei mobile în 2011. HP a lansat însă în cursul anului trecut o serie de cinci tablete şi, la aproape 3 ani de la lansarea ultimului său smartphone, şi-a anunţat astăzi revenirea pe scenă cu un telefon-gigant de 6” şi o tabletă cu ecran de 7” şi facilităţi de voce.

Cele două modele anunţate astăzi sunt Slate6 VoiceTab şi Slate7 VoiceTab, compania nedezvăluind prea multe detalii despre configuraţiile celor două noi produse. Având un design similar, cu o ramă laterală aurie şi un spate care aminteşte de Nexus 4 sau Optimus G, cele două modele oferă ecrane IPS cu diagonale de 6” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, respectiv 7” şi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. Carcasele acestora au o grosime mai mică de 10 mm şi dispun de difuzoare frontale.
HP a anunţat că Slate6 VoiceTab şi Slate7 VoiceTab oferă procesoare quad-core, fără a dezvălui însă natura acestora, 16 GB de memorie internă, slot MicroSD,  camere foto de 5, respectiv 2 MP, şi modem 3G. Sistemul de operare folosit este Android 4.2.
Producătorul a anunţat că Slate6 VoiceTab şi Slate7 VoiceTab vor fi lansate în luna februarie pe piaţa indiană, compania având acolo o poziţie foarte bună pe piaţa PC şi sperând să speculeze acest lucru pentru a-şi promova şi noile produs. Compania nu a exclus lansarea acestora şi pe alte pieţe, însă pentru moment acest lucru este incert. Preţurile sunt încă necunoscute, zvonurile afirmând că telefonul-gigant va avea un preţ de circa 250 de dolari, în timp ce tableta de 7” va fi ceva mai ieftină: 200 de dolari.
                                                                                                                                     Sursa: go4it.ro

10 motive SA NU arunci zatul de la cafea !!


       1.Materie pentru compost – Zaţul de cafea corespunde standardelor grădinarilor pentru material de compost. Zaţul, amestecat în pamânt, eliberează nutrient, care îmbogăţesc solul şi îl fac mai acid. Plantele care înfloresc în soluri acide vor fi mai sănătoase, deoarece îşi obţin hrana necesară din sol. Dacă aveţi o rezervă considerabilă de zaţ de cafea, împrăştiaţi-l prin grădină. Plantele vă vor fi recunoscătoare şi vă vor oferi nişte flori minunate.

    2. Soluţie pentru îngrijirea animalelor de companie – Amestecaţi zaţ de cafea cu apă şi obtineţi o soluţie pentru îngrijirea animalelor de companie. După câteva spălări, solutia vă înmoaie blana animalului, oferindu-i o strălucire frumoasă. Unele persoane susţin chiar că această soluţie ţine la distanţă purecii şi alţi paraziţi, deşi încă mai este nevoie de teste pentru a se considera adevărat 
    3. Deodorant pentru frigider – Depozitarea diferitelor tipuri de alimente în frigider poate produce un amestec neplăcut de mirosuri. Îndepărtaţi aceste mirosuri folosind un bol cu zaţ de cafea. Puneţi recipientul în frigider, iar deodorantul pe bază de cafea va absorbi gradual aromele nedorite. 
   4. Împotriva pisicilor – Puteţi să împiedicaţi pisicile să urineze în grădină prin împrăştierea unui amestec de zaţ de cafea şi coji de portocale în zonele pe care doriţi să le protejaţi. Animalele de companie vor găsi mirosul prea exotic pentru gustul lor şi nu îşi vor mai face nevoile acolo. 
    5. Exfoliant pentru piele – Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună. Extractul de cafea îndepartează celulele moarte ale pielii, rezultatul fiind o piele mai frumoasă. Puteţi economi o sumă importantă de bani folosind acest produs simplu, în locul şedinţelor scumpe la dermatolog sau al cremelor exfoliante din comerţ. 
    6. Deodorant pentru încalţăminte – Persoanele active şi picioarele urât mirositoare sunt adesea elemente care se asociază. Încălcaţi regulile şi puneţi zaţ de cafea în pantofi. Nu va îndeparta complet mirosul picioarelor, dar îl va atenua pe cel al pantofilor. Dacă doriţi să îndepărtaţi complet mirosul picioarelor, spălaţi-vă pe picioare cu apă călduţă şi extract de cafea. 
    7.Loţiune pentru strălucirea părului – Să recunoaştem, toţi vrem să avem un păr strălucitor. Unele persoane cheltuie sume importante de bani pentru a da un aspect îmbunătăţit părului. Puteţi folosi zaţul de cafea pentru a avea un păr mai moale şi mai strălucitor. Spălaţi părul cu ce va rămâne de la cafea şi clătiţi bine. Rezultatele vor apărea în curând. 
    8. Soluţie impotriva furnicilor – Furnicile pot fi enervante, mai ales dacă vă ajung în baie sau prin haine. Puteţi evita aceste mici insecte prin frecarea podelei şifonierului cu zaţ de cafea. Furnicilor nu le place aroma de cafea şi nici proprietăţile extractului de cafea.

    9. Întreţinerea şemineului – Praful de la şemineu este un obstacol important pentru persoane care curăţă şemineul. Praful poate irita ochii şi sinusurile. În plus, pot murdări destul de rău zonele învecinate. Aruncaţi nişte zaţ ud în şemineu, iar acesta va ţine praful la locul lui, reducând cantitatea ce se ridică la curăţarea şemineului. 
   10. Colorant – Dacă veţi combina extract de cafea cu apă fierbinte veţi obţine o vopsea maro pentru textile, lucrări de artă sau alte întrebuinţări.

Cum iti faci incaltaminea rezistenta la apa?


Având în vedere vremea de afară un rus ne arată cum putem să ne păstrăm încălţămintea uscată şi rezistentă la apă.

Un rus arată cum poți să îți faci încălțămintea impermeabilă. Reţeta este la îndemâna tuturor: o lumânare (ceară) şi un uscător de păr.

Ceara se aplică pur și simplu pe toată suprafața pantofului și se usucă cu uscătorul de păr
Apoi magia isi face simtita prezenta apa aluneca pur si simplu de pe papucul tratat si in felul acesta scapam de nefericita situatie cand avem papucii uzi


15 utilizari neobisnuite ale bananelor !!


Bananele sunt alimente delicioase si sanatoase. Stiai insa ca le poti utiliza si in alte scopuri decat cel alimentar?
Iata 15 utilizari neobisnuite ale bananelor:
1. Lustru la pantofi
Cojile de banane sunt ideale pentru a da lustru la pantofi. Freaca pantofii cu o coaja de banana si apoi cu o carpa moale.
2. Albeste dintii
Freaca partea din interior a cojii de banana pe dinti. Magneziul, manganul si potasiul din coaja de banana vor contribui la albirea dintilor.
3. Masca pentru fata 
Zdrobeste o banana pana cand se transforma intr-o pasta. Apoi aplic-o pe fata. Las-o sa actioneze 15-20 de minute, apoi clateste cu apa rece. 
4. Da luciu plantelor 
Sterge frunzele plantelor cu coaja de banana. Vor deveni stralucitoare si vei scapa astfel de praf.
5. Gomaj facial 
Amesteca o banana cu o lingurita de zahar pana cand se transforma intr-o pasta. Apoi freaca crema obtinuta pe fata. Va actiona ca un exfoliant fin care va indeparta pielea moarta si va hrani totodata tenul
6. Calcaie crapate 
Paseaza doua banane foarte coapte si aplica-le pe calcaie si lasa crema sa actioneze timp de cateva minute. Apoi clateste cu apa. Daca suferi de calcaie crapate, vei resimti diferenta.
7. Tratament impotriva caderii parului
Amesteca o banana cu iaurt simplu si aplica pasta pe scalp. Lasa solutia sa se usuce apoi clateste cu apa calduta.
8. Tine departe paduchii de plante
Daca ai plante care sunt pline de paduchi, ingroapa la radacina plantei coji de banane.
9. Trateaza acneea 
Freaca usor zona afectata de acnee cu coaja de banana, pentru a ameliora simptomele.
10. Te scapa de stres
Fierbe coji de banana si bea solutia rezultata. Solutia te va ajuta sa te destresezi.
11. Inlatura verucile
Pune coaja de banana pe veruci si vei scapa de ei in una-doua saptamani
12. Face carnea moale
Pune in friptura o coaja de banana si va iesi o friptura suculenta. Este valabil atat pentru carnea de vita, cat si pentru cea de pui.
13. Calmeaza mancarimea si vindeca ranile
Pune coaja de banana pe o zona iritata, o eczema sau o muscatura de insecta. Va calma zona si vei scapa de senzatiile de mancarime. De asemenea, daca freci usor cu o coaja de banana o rana, aceasta se va vindeca mai repede.
14. Ingrasamant natural
Pune coji de banana in ghivece sau in gradina si vei obtine un ingrasamant natural foarte bun.
15. Te ajuta sa dormi
Mananca o banana cu cateva ore inainte de culcare si vei avea un somn mai bun. In plus, pielea va avea numai de castigat. Atat datorita somnului, cat si datorita substantelor din banana.

                                                                                                                  Sursa: sfatulparintilor.ro

Baie sau dus? Ceai sau Cafea?


Baie sau dus?

Grea intrebare pentru  un om de rand cu toate acestea curozitatea a starnit interes din partea specialistilor.

Iată câteva sfaturi de la experţii în sănătate:

Baie sau duş dimineaţa?

Specialiştii spun că duşul este recomandat dimineaţa pentru împrospătare şi revigorare, în timp ce baia este potrivită seara, pentru relaxare. După baie, temperatura corpului scade, fapt care semnalează că acesta este pregătit pentru somn.

Ceai sau cafea?

Ceaiul negru are, de obicei, mai puţină cofeină decât cafeaua, iar ceaiul verde este plin de antioxidanţi, benefici pentru inimă, spun specialiştii. Cafeaua influenţează eliberarea hormonului stresului, cortisolul. Nu este cea mai bună opţiune pentru a începe ziua, spun experţii.


Cântar sau măsurare cu ajutorul metrului de croitorie?

Circumferinţa taliei este un indicator mai bun în ceea ce priveşte riscul de maladii cardiace decât indicele de masă corporală, spun specialiştii. Asta pentru că grăsimea abdominală - nu cea de pe şolduri sau fese - este cea mai periculoasă pentru inimă şi artere. Bărbaţii cu circumferinţa taliei mai mare de 102 cm şi femeile cu circumferinţa taliei de peste 88 cm au obezitate intraabdominală, ceea ce înseamnă că în jurul organelor interne din cavitatea abdominală s-a acumulat grăsime.

Perie de dinţi electrică sau manuală?

Periile electrice înlătură, în medie, cu 17% mai mult din placa bacterială decât cele manuale, spun experţii. Însă, mai importantă este tehnica, iar dacă nu sunteţi siguri, întrebaţi stomatologul.

Bomboane de mentă sau gumă de mestecat?

Bomboanele provoacă carii, de obicei, la marginile gingiilor, unde dinţii sunt dificil de reparat. Se recomandă o apă de gură sau o gumă de mestecat fără zahăr (care însă în exces poate provoca diaree).

Suc de fructe sau fructe

Fibrele din fructe sunt mai consistente şi conţin mai puţine calorii, în timp ce din suc au fost eliminate fibrele şi de obicei se îmbunătăţeşte gustul băuturii cu zahăr.

Sendviş sau supă pentru prânz?

Concentraţi-vă asupra nutrimentelor, nu a caloriilor, spun specialiştii. Supele şi sendvişurile de dietă nu satură. Alegeţi un sendviş cu pâine integrală şi proteine "bune" (ton, avocado, pui) sau o supă groasă cu leguminoase (linte) care oferă o senzaţie de saţietate pe termen lung.

Sport dimineaţa sau seara?

Numeroase studii spun că oamenii tind mai degrabă să adopte o rutină în acest sens dacă o fac dimineaţa. De asemenea, obiceiurile zilnice pot deveni mai sănătoase, pentru că în timpul exerciţiilor fizice se eliberează endorfinele, care dau organismului o senzaţie de bine. Sportul practicat seara târziu poate influenţa negativ somnul.

Masaj de relaxare sau tonifiere?

Scopul masajului nu este de a stimula pielea, ci muşchii. În mod ideal, masajul trebuie să elimine durerile, tensiunea, să crească circulaţia sângelui şi nivelul de oxigen din muşchi, deci necesită mişcări medii spre ferme.

Ceară de epilat sau lamă?

Folosirea lamei de ras este o metodă rapidă de a elimina părul nedorit, însă procedeul trebuie repetat la două - trei zile, faţă de două săptămâni cum se întâmplă în cazul în care se apelează la epilare cu ceară. În plus, epilarea cu ceară slăbeşte rădăcina firului de păr.

luni, 27 ianuarie 2014

6 utilizari la care nici nu te-ai gandit ale piperului

Piper Boabe

Piperul negru poate tine furnicile departe de locuinta si ajuta la mentinerea culorii vii a hainelor.  
Va prezentam 6 utilizari inedite ale acestui condiment:

  • Pune piper negru in colturile camerelor sau intre plinta si perete, daca exista un mic sptiu intre acestea. Piperul negru te va proteja de o invazie a furnicilor in locuinta ta.
  •  Pune o lingurita de piper negru in masina de spalat, atunci cand speli rufe colorate. Datorita piperului, rufele isi vor mentine culoarea vie.
  •  Pentru a proteja plantele din gradina de daunatori, presara in jurul acestora un amestec de faina si piper negru.
  • Pentru micile rani care apar adesea in bucatarie, noi folosim de obicei sarea pentru a stopa sangerarea. Insa, dupa ce ati curatat putin rana cu un servetel sau un pansament steril, puteti presara piper negru si apoi sa bandajati. Atentie! Daca rana este profunda, trebuie sa cereti de urgenta ajutor specializat, nu sa folositi aceste solutii.
  • Atunci cand aveti o infectie a sinusurilor, nu ezitati sa adaugati mai mult piper negru decat de obicei in supa dumneavoastra.
  •  Daca vi s-a fisurat radiatorul de la autoturism puteti apela, in drum spre service, la piperul negru. Turnati o ceasca de piper negru in radiator, iar acesta va astupa pentru un timp micuta gaura. De asemenea, poti folosi boia sau praf de mustar.

Cum iti incarci telefonul, fara cabluri



       Dupa cum prea bine stim cu totii era tehnologiei este intr-o evolutie continua. Producatorii incearca sa mentina piata la un nivel ridicat, asa au facut si cei de la Adata care au creat un model de incarcator wireless Elite CE700.
     Practic incarcatorul  este un stand, imbracat intr-o carcasa subtire, pliabila, cu spatele imbracat in aluminiu, baza dispozitivului este din cauciuc si previne alunecarea. Design-ul flexibil il face compatibil cu mai multe terminala care suporta incarcarea inductiva,aceasta fiind posibila si in pozitie verticala sau orizontala 
     Dispozitivul vine si cu un sistem automat care intra intr-un mod economic pentru a reduce risipa de energie.
     Un astfel de dispozitiv costa aproximativ 53 dolari(175 lei RON), un pret bun pentru un dispozitiv portabil de dimensiuni reduse, si mai ales compatibilitate destul de vasta Nokia (822, 820, 810, 720, 1020, 925, 928), Galaxy (S3, Note II, Note III, S4), LG (Optimus 2, G2, Pro, G-Pro), Blackberry 8900 etc.




De ce sa alegi VLC Player?


      La momentul actual VLC Player este cel mai bun program de redare media, pe langa fiabililatea lui VLC are unele caractersitici ce devanseaza ala softuri, nu are nevoie de nici un codec,nu are nici un fel de bug.  

Oferiţi conţinut online pentru streaming

VLC poate funcţiona ca server de streaming la care să vă conectaţi cu alte sisteme sau dispozitive portabile pentru a reda fluxul de date oferit de server. Procedura prin care puteţi iniţia un astfel de serviciu nu este deloc complicată şi la final, atât din reţeaua locală, cât şi prin internet, altcineva se poate uita la filmul pe care îl oferiţi. Nu trebuie decât să mergeţi în meniul Media, să faceţi un click pe Stream, să alegeţi fişierul de interes şi să confirmaţi alegerea printr-un alt click pe Stream. Puteţi face streaming în aproape orice format pe HTTP, MS-WMSP, UDP şi altele. Puteţi face mai multe experimente pentru a vedea ce format este cel mai bun pentru dispozitivul client. Deşi în reţeaua locală aceste etape sunt suficiente, dacă vreţi să faceţi acelaşi lucru pe internet, este necesar să vă înaintaţi porturile de streaming prin intermediul panoului de control al routerului din casa.

Înregistraţi activitatea de pe desktop

Dacă vreţi să faceţi un tutorial pentru cineva sau pur şi simplu vă interesează să capturaţi activitatea de pe desktop cu alt scop, VLC vă oferă şi această posibilitatea. VLC suportă alegearea desktop-ului ca sursă de semnal. Mergeţi în meniul Media şi faceţi click pe Convert/Save. Pe pagina marcată Capture Device alegeţi Desktop, în partea de jos alegeţi numărul de cadre pe secundă pe care le doriţi capturate şi confirmaţi alegerea cu Convert/Save. Pe pagina urmatoare alegeţi un format anume în cazul în care nu vă încântă parametrii impliciţi şi faceţi click pe Start.

Controlaţi VLC de la distanţă

VLC vine la pachet cu un server HTTP multifuncţional. Pentru a-l activa, mergeţi în meniul View, faceţi un click pe Add Interface şi un al doilea pe Web. Pentru a verifica dacă serverul este activat deschideţi un browser web şi introduceţi în câmpul de adresă ,,localhost:8080” fără ghilimele. Dacă veţi fi întâmpinaţi de o fereastră similară cu cea de mai sus, e totul în regulă. Prin această interfaţă puteţi controla de la distanţă un sistem HTPC sau media center. Tot de aici puteţi adăuga fişiere audio şi video în lista de redare. Diverse aplicaţii de smartphone pentru controlul VLC Player pe care le găsiţi în Appstore si Google Play necesită această funcţie activată, deci merită să aveţi în vedere metoda descrisă mai sus.

Redă şi salvează clipuri de pe YouTube

Pentru a vedea clipuri de pe YouTube altfel decât prin intermediul unui browser, copiaţi adresa de formatul ,,https://www.youtube.com/watch?v=###########” fără ghilimele şi introduceţi-o în VLC Player la secţiunea Media –> Open Network Stream. Din momentul în care aţi confirmat alegerea cu Play, clipul începe să ruleze. Ca un mic detaliu, am observat că implicit clipul pleacă la cea mai mare rezoluţie disponibilă pe YouTube. Pentru a vedea adresa fişierului MP4 pe care îl aveţi în faţa ochilor, mergeţi în Tools şi selectaţi Codec Information. După ce l-aţi copiat, folosind un download manager sau un browser obişnuit, deschideţi URL-ul fişierului MP4 şi instant se va iniţia descărcarea sa.

Redarea de podcast-uri

Cu toate că podcast-urile pot fi redate prin intermediul multor aplicaţii de PC sau smartphone, e bine de ştiut că şi VLC Player are această abilitate. Din meniul View, intraţi în Playlist şi apăsaţi pe simbolul plus din dreptul secţiunii Internet –> Podcasts. În fereastra care apare introduceţi adresa feed-ului de podcasturi, confirmaţi alegerea cu ok şi alegeţi pentru redare un podcast din partea dreaptă prin dubluclick. 

Radio Online

Trecem printr-o perioadă în care radio-urile particularizate pe gusturile voastre sunt din ce în ce mai populare, însă înainte de iRadio, Spotify, Pandora sau Deezer, radio-urile online erau mult mai similare cu cele clasice. Deşi e foarte probabil să fi descoperit în urmă cu ceva timp acest tip de conţinut prin intermediul Winamp, o aplicaţie ce va fi închisă în câteva zile, radio-urile online gratuite nu au murit nici pe departe. În VLC Player, accesaţi secţiunea View –>Playlist şi faceţi un click pe Icecast Radio Directory. Imediat vor fi listate foarte multe posturi pe care le puteţi filtra folosind motorul de căutare din dreapta sus. Merită reţinut că fişierele PLS sau M3U pe care le descărcaţi de pe site-urile web ale multori radio-uri online, atunci când vreţi să le ascultaţi pe PC, pot fi de asemenea redate fără probleme prin VLC.

Efecte audio video

VLC include un panou de control foarte prietenos pentru aplicarea de efecte audio video. Există opţiuni de fineţe cât şi funcţii menite să schimbe radical modul în care vedeţi un film. Toate le puteţi accesa din Tools –> Effects and Filters. Pe lângă un egalizator cu zece benzi pentru cei care vor să se joace cu anumite frecvenţe audio, o plajă semnificativă de opţiuni o găsiţi la capitolul video. Puteţi decupa imaginea anumitor clipuri, puteţi roti conţinutul sau puteţi ajusta diverse elemente de cromatică. Dacă daţi peste vreun clip în care sunetul şi imaginea nu sunt sincronizate, tot din acelaşi panou de control mergeţi pe pagina Synchronization şi introduceţi numărul de milisecunde în plus sau în minus care v-ar putea rezolva problema. Pentru a salva clipuri cu modificările aplicate prin aceste filtre şi efecte, este suficient sa accesaţi secţiunea Convert/Save din meniul Media.

Redare în format ASCII

Dacă e să fim serioşi, această opţiune cu siguranţă nu este foarte utilă, deşi poate fi considerată un experiment amuzant şi atractiv care merită încercat. Cu această funcţie activată, orice clip va fi redat în format ASCII şi fiecare cadru va fi afişat prin intermediul simbolurilor. Pentru a activa acest filtru, accesaţi meniul Tools, selectaţi secţiunea Video din Preferences şi la Output optaţi pentru Color ASCII. După ce aţi salvat modificările, închideţi player-ul, deschideţi-l din nou  şi începeţi redarea unui clip. Dacă vreţi să exploataţi la maxim această funcţie, cel mai bine ar fi să folosiţi desene animate sau alt tip de conţinut cu zone mari de o singură culoare. Deoarece orice curiozitate nu va dura foarte mult timp, pentru a reveni la redarea obişnuită de conţinut video, selectaţi Automatic din Tools –> Video –> Output.

Redare video ca tapet

O altă funcţie a cărei valoare reală nu o realizez neapărat cu uşurinţă este legată de posibilitatea rulării unui clip ca poză de fundal. S-ar putea să vă distragă foarte rău această funcţie şi cu siguranţa nu vă va ajuta să găsiţi icoanele la programele de pe fundal  cu uşurinţă. Indiferent de scenariul pe care-l aveţi în minte, puţine playere integrează această posibilitate şi nu trebuie să fie trecută cu vederea. Pentru a pune în aplicare această funcţie, deschideţi secţiunea Video din  Tools –> Preferences şi la output optaţi pentru DirectX (DirectDraw). Închideţi VLC, deschideţi-l din nou, începeţi redarea unui film şi automat în meniul Video veţi avea o funcţie nouă pe care o puteţi alege, ,,Set as Wallpaper”. Printr-un click, clipul va deveni tapet, la propriu.

VLC – un player polivalent

VLC este deja un player cu vechime, motiv pentru care a avut suficient de mult timp să devină polivalent. Ce mi se pare însă trist este că prea puţini cunosc portofoliul de funcţii ascuns în acest pachet extrem de compact. Navigând un pic prin meniuri, sunt mari şanse să gasiţi mai multe elemente interesante decât cele descrise de mine aici. Ce mi-am propus să fac cu acest material era să vă trezesc curiozitatea, sper că am reuşit.
Nu crede pe cuvant descarcal si verifica .Dai click pe VLC Player pentru download

Samsung lanseza la sfarsitul lunii februarie Galaxy S5





Noul Samsung Galaxy S5 va fi dezvaluit peste o luna la Barcelona, cu o zi inainte de debutul "Mobile World Congress". In plus, spre deosebire de ce sustineau zvonurile anterioare, noul smartphone nu va beneficia de un senzor de scanare a irisului.

Potrivit redactorului sef al site-ului Mobile-review.com, Eldar Murtazin, noul Samsung Galaxy S5 va fi prezentat oficial pe 23 februarie. Aceeasi sursa mentioneaza ca device-ul va ajunge in magazine la sfarsitul lunii aprilie.

Totusi, se pare ca noul Galaxy S5 nu va beneficia de senzorul de scanare a irisului pentru a putea fi deblocat, ci va folosi un senzor de amprenta digitala.

Din punct de vedere al functionalitatii ramane un mister,cei de la samsung mentinand destul de strict informatiile despre smartphone.
Se  zvoneste ca S5 ar putea avea o camera cu un senzor de 20 de megapixeli. De asemenea, noul Galaxy S5 va avea o baterie impresionanta,cu o capacitate de 2.900 mAh. 

Cu siguranta va fi un smartphone cat se poate de fiabil, cu tehnologie de ultima ora 


Adio, trafic aglomerat! Un slovac a inventat Masina-Avion (video)



       Un slovac a inventat maşina zburătoare. Inginerul Stefan Klein spune că autovehiculul ar putea revoluţiona lumea transporturilor pentru că oferă ajutor statelor care au probele în domeniul infrastructurii. 
          În acest fel, pot fi parcurse distanţe mari într-un timp foarte scurt. 
        Mai mult, inginerul spune că au fost eliminate orele pe care oamenii le petrec în aeroport, aşteptând decolarea avionului. 
         Maşina-zburătoare poate decola şi ateriza chiar şi pe autostradă.

Ce sa mananci ca sa ai o memorie excelenta


       Ai probleme cu memoria, te concentrezi greu si nu mai retii cu usurinta notiuni noi? Iti servim cele mai bun meniu care sa iti puna rotitele din nou in functiune.
     Cel mai adesea dai vina pe oboseala, stres si numarul anilor pentru mintea ce functioneaza parca pe sistemul de avarie. Desi nu neaga nimeni influentele negative ale acestor factori asupra creierului nostru, si ceea ce pui in farfurie are acceasi influenta asupra memoriei si concentrarii. Functiile cerebrale sunt stimulate de alimentele pe care le consumi, asa ca este in avantajul tau sa le incluzi in meniu pentru a unge rotitele creierului.

1. Gustari rapide - afine si alte fructe de padure 

Fie ca le-ai congelat de asta vara, fie ca le gasesti acum in piata, mananca afine macar o data pe saptamana. Creierul tau are nevoie de antioxidantii si polifenolii pe care fructele de padure ii contin. Acestia sunt un adevarat stimul pentru cresterea capacitatii de memorare care, in timp, se erodeaza.

2. O cafea dulce

Iti incepi diminetile cu o cafea cu zahar? Felicitari! Iti ajuti creierul sa fie activ si sa functioneze bine. Cercetatorii recomanda chiar mai multe cesti pe zi, pentru ca au demonstrat ca dupa varsta a treia te poate ajuta sa tii Alzheimer-ul la distanta, datorita antioxidantilor pe care ii contine. Pe de alta parte, zaharul, pus in cantitati moderate, are si el beneficiile lui si dubleaza efectele bune ale cafelei. Totusi, daca ai probleme cum ar fi tremurul mainilor sau durerile de stomac, dupa ce bei cafea, ar fi bine sa adaugi langa ea dimineata o mancare bogata in proteine.

3. Cereale integrale 

Pentru un creier sanatos, ai nevoie de energie. Creierul fucntioneaza la capacitate maxima daca este alimentat din plin cu glucoza, asa ca este bine sa ai mereu rezerva pregatita. Pentru asta este nevoie de cereale integrale, iar cea mai potrivita este faina de ovaz. Consuma alimente care o au in compozitie ori de cate ori te simti ametit sau nu te poti concentra.

4. O omleta la micul dejun 

Procesele chimice care ne pun in functiune creierul sunt uimitoare. Materia cenusie are nevoie de multe substante si stimuli ca sa se simta bine si sa nu simti ca te lasa memoria. Printre ele se numara colina, cunoscuta ca vitamina B8, care ajuta creierul sa isi aduca aminte informatii. Galbenusul de ou este o sursa excelenta de vitamina B8. Asa ca daca stii ca te asteapta o zi grea e bines a o incepi cu o omleta sau un ou fiert o rosie sau banana, toate cu un continut mare de colina.

5. Mere coapte cu scortisoara la desert 

Merele contin quercitina, un antioxidant care protejeaza celulele creierului de atacul radicalilor liberi ce afecteaza neuronii. Daca nu esti printre fanii declarati ai merelor crude, incerca varinata coapta, dar lasa-le coaja intacta pentru ca aceasta contine cea mai mare cantitate de quercitina. Asezoneaza-le cu multa scortisoara pentru ca aceasta prelungeste viata celulelor nervoase, au aratat cercetatorii de la Univeristatea din Santa Barbara, California. Poti sa adaugi scortisoara si in cerealele cu lapte sau in iaurtul pe care il mananci.

6. Rasfat de dupa-amiaza – ciocolata 

Se stia deja ca o bucatica de ciocolata scade tensiunea arteriala. Acum s-a descoperit ca iti face si mintea mai ascutita. E nevoie de numai 10g din acest deliciu pe zi pentru a preveni pierderea memeoriei. Polifenolii din cacao sunt cei care ajuta la cresterea fluxului sangvin catre creier.

7. Cina usoara cu somon 

Somonul e unul dintre alimentele indicate de mult timp pentru acizii grasi Omega 3 pe care ii contine. Acestia iti protejeaza celulele nervoase impotriva bolii Alzheimer. In plus, este bogat in vitamina D, care s-a dovedit a fi eficienta in tratarea celor care se lupta cu pierderea memoriei.

8. Legume verzi pentru garnituri– spanac si brocoli 

Langa portia de somon poti sa pui in farfurie si o garnitura pe masura. Brocoli sau spanacul sunt legume bogate in vitamina C si acid folic. Studiile au arata ca aceste doua substante incetinesc declinul functiilor congnitive ale creierului.